In i smärtan
In i smärtan är ett drama om rivaliteter mellan son och far, stelhet mellan de äldre, oro mellan de yngre, en fars grandiosa men spruckna självbild, julspriten som bränsle på gamla oförrätter och övergrepp.
Läs mer...För att prova på materialet behöver du skapa ett konto eller logga in. Klicka på Logga in för att komma vidare.
Logga inIn i smärtan är ett drama om rivaliteter mellan son och far, stelhet mellan de äldre, oro mellan de yngre, en fars grandiosa men spruckna självbild, julspriten som bränsle på gamla oförrätter och övergrepp.
Läs mer...»en rik och gåtfull roman som väcker en stark lust att nysta vidare.«
Sydsvenskan
»en roman som djupdyker i vad alkoholism gör med en familj och som gräver sig långt ner i sonens förvärvade destruktivitet och eskalerande ångest […] I de sakliga, kortfattade beskrivningarna av vad som sker i rummet - figurernas rörelser, blickarna, klirret i glasen och kniven genom kotletten - uppstår stark laddning.«
Svenska Dagbladet
»Ett julfirande där replikerna skär lika vasst som krossade julgranskulor och stämningen är kallkladdig som gammal tomtegröt. […] Flensmarck skriver en prosa som effektfullt bygger upp stämningar och fångar laddningen mellan romangestalter utan att säga för mycket.«
Gefle Dagblad
Några dagar i december. Sonen kommer till sitt gamla barndomshem på slätten i Skåne tillsammans med sin flickvän för att fira jul med föräldrarna. Landskapet är målat i jordbrunt och himlen gråmulen, men det ska visst bli snö. Storasystern är kanske, men bara kanske, på väg med sin familj.
På ytan en odramatisk återkomst. I själva verket en nedstigning i ett sorts Hades. In i smärtan är ett drama om rivaliteter mellan son och far, stelhet mellan de äldre, oro mellan de yngre, en fars grandiosa men spruckna självbild, julspriten som bränsle på gamla oförrätter och övergrepp.
»Flensmarck skapar oro i dialogen med ytterst små medel.«
Borås Tidning
»In i smärtan är ett genomtänkt och genomarbetat verk. Form- och stilval gör Flensmarck med medvetenhet inför hur det påverkar text och läsare. Avgörande för läsupplevelsen är kontrasten mellan den omogne unge mannens perspektiv och överlagringen av det mogna.«
Opulens