Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Vildplockad svamp

Ätbara svampar i svenska naturen

Vildplockad svamp Vildplockad svamp
Vildplockad svamp

Vildplockad svamp

ISBN 9789127171558
Utkom 3 maj 2021
ISBN
9789127171558
Typ
Inbunden
Sidantal
190
Du har nått den maximala köpsumman.
Vildplockad svamp Vildplockad svamp
Vildplockad svamp
E-bok (Epub3)

Vildplockad svamp

ISBN 9789127171763
Utkom 30 april 2021
ISBN
9789127171763
Typ
E-bok (Epub3)
Sidantal
190
Du har nått den maximala köpsumman.

”Vildplockad svamp är en inspirerande djupdykning i svamparnas värld som fyller en funktion och är bra att ta med sig ut i skogen på svampplockningen.” BTJ

Kan du äta röksvamp och går det att smaksätta glass med rödgul trumpetsvamp? Vilken vildplockad svamp är nästan omöjlig att skilja från tillagad kyckling? Var kan du plocka världens dyraste matsvamp i Sverige och hur kokar du egentligen en hummersoppa utan att använda några skaldjur? Och kanske det viktigaste av allt: Hur gör du den perfekta svamptoasten?
I uppföljaren till succéboken Vildplockat ger Niki Sjölund svar på dessa frågor samtidigt som han inspirerar oss att gå ut i naturen och öppna ögonen för alla dessa fantastiska råvaror som växer vilt ute i våra skogar, på ängar och fjäll.

I Norden finns det över 10 000 svamparter och ungefär 100 av dessa är goda att äta. I Vildplockad svamp samlar Niki fakta om ett 50-tal favoriter: var de går att hitta, deras specifika kännetecken, smaker och utseenden, eventuella risker för sammanblandning och hur de bäst rensas, förvaras, förädlas och, inte minst, hur du får ut det mesta av din svampskörd genom att se dem som individuella råvaror som alla kräver olika tillagningsmetoder.

”Vildplockad svamp är en inspirerande djupdykning i svamparnas värld som fyller en funktion och är bra att ta med sig ut i skogen på svampplockningen.” BTJ

Kan du äta röksvamp och går det att smaksätta glass med rödgul trumpetsvamp? Vilken vildplockad svamp är nästan omöjlig att skilja från tillagad kyckling? Var kan du plocka världens dyraste matsvamp i Sverige och hur kokar du egentligen en hummersoppa utan att använda några skaldjur? Och kanske det viktigaste av allt: Hur gör du den perfekta svamptoasten?
I uppföljaren till succéboken Vildplockat ger Niki Sjölund svar på dessa frågor samtidigt som han inspirerar oss att gå ut i naturen och öppna ögonen för alla dessa fantastiska råvaror som växer vilt ute i våra skogar, på ängar och fjäll.

I Norden finns det över 10 000 svamparter och ungefär 100 av dessa är goda att äta. I Vildplockad svamp samlar Niki fakta om ett 50-tal favoriter: var de går att hitta, deras specifika kännetecken, smaker och utseenden, eventuella risker för sammanblandning och hur de bäst rensas, förvaras, förädlas och, inte minst, hur du får ut det mesta av din svampskörd genom att se dem som individuella råvaror som alla kräver olika tillagningsmetoder.

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Vildplockad svamp av Niki Sjölund jpg
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Vildplockad svamp av Niki Sjölund
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Vildplockad svamp av Niki Sjölund
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Vildplockad svamp av Niki Sjölund
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Vildplockad svamp av Niki Sjölund
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Vildplockad svamp av Niki Sjölund
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Vildplockad svamp av Niki Sjölund

Presskontakt

Mimmi Nilsson
Pressansvarig

Andra intressanta titlar