Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Uteköket

Tekniker, recept & odlingstips

Begränsningarna i ett utekök utgör grunden för nya smakupplevelser. Eld, glödbäddar, kokgropar och långsam rökning kan ta fram unika smaker och egenskaper hos råvarorna.

Läs mer...
Uteköket Uteköket
Uteköket
E-bok (Epub3)

Uteköket

ISBN 9789127166295
Utkom 24 april 2020
ISBN
9789127166295
Typ
E-bok (Epub3)
Sidantal
203
Du har nått den maximala köpsumman.

Om boken

Med enbart eld, glöd och rök kan du i ett rustikt utekök skapa smakupplevelser som knappt ens det mest glänsande, högteknologiska kockkök kan mäta sig med. Utan tillgång till modern utrustning som ångugnar och induktionshällar, visar det sig att eld, glödbäddar, kokgropar och långsam rökning kan ta fram unika egenskaper hos råvarorna.

Mauritz Larsson Stormgaard visar i boken hur du med enkla medel långsamt helgrillar grönsaker, röker plommon, gräddgrillar mangold, glödbakar aubergine och hastigt tillagar lammhjärtan direkt över elden. Han lagar mat i marken, använder rustika vedugnar till flatbreads och långkokta grytor, och både kall- och varmröker i ett hemgjort rökskåp. Matlagningen kan gå långsamt eller snabbt, på hög och låg värme och på olika avstånd från elden. Det som kan ses som begränsningar öppnar istället upp för ett helt nytt sätt att laga mat för dig som gillar utematlagning.

Som grönsaksodlare och kock följer Mauritz naturligt växtcyklerna och lagar kreativa rätter med det som passar bäst för stunden. Bland bokens cirka 60 recept hittas också odlingsknep, säsongstänk och tips på passande tillbehör.

Med enbart eld, glöd och rök kan du i ett rustikt utekök skapa smakupplevelser som knappt ens det mest glänsande, högteknologiska kockkök kan mäta sig med. Utan tillgång till modern utrustning som ångugnar och induktionshällar, visar det sig att eld, glödbäddar, kokgropar och långsam rökning kan ta fram unika egenskaper hos råvarorna.

Mauritz Larsson Stormgaard visar i boken hur du med enkla medel långsamt helgrillar grönsaker, röker plommon, gräddgrillar mangold, glödbakar aubergine och hastigt tillagar lammhjärtan direkt över elden. Han lagar mat i marken, använder rustika vedugnar till flatbreads och långkokta grytor, och både kall- och varmröker i ett hemgjort rökskåp. Matlagningen kan gå långsamt eller snabbt, på hög och låg värme och på olika avstånd från elden. Det som kan ses som begränsningar öppnar istället upp för ett helt nytt sätt att laga mat för dig som gillar utematlagning.

Som grönsaksodlare och kock följer Mauritz naturligt växtcyklerna och lagar kreativa rätter med det som passar bäst för stunden. Bland bokens cirka 60 recept hittas också odlingsknep, säsongstänk och tips på passande tillbehör.

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Uteköket, Mauritz Larsson Stormgaard
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Uteköket, Mauritz Larsson Stormgaard
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Uteköket, Mauritz Larsson Stormgaard
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Uteköket, Mauritz Larsson Stormgaard
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Uteköket, Mauritz Larsson Stormgaard
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Uteköket, Mauritz Larsson Stormgaard
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Uteköket, Mauritz Larsson Stormgaard
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Uteköket, Mauritz Larsson Stormgaard
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Uteköket Mauritz Larsson Stormgaard
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Uteköket, Mauritz Larsson Stormgaard
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Uteköket av Mauritz Larsson Stormgaard jpg

Presskontakt

Mimmi Nilsson
Pressansvarig

Andra intressanta titlar