Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Odla maten

Att gå ut i sin odling och skörda en morot, tomat eller persika är 100 procent matglädje. När du väl har upptäckt vilken skatt och rikedom det är att odla din egen mat finns en risk att du aldrig kommer vilja köpa grönsaker i en vanlig matbutik igen. Allt smakar godare när du vet var det har vuxit!

Läs mer...
Odla maten Odla maten
Odla maten
Kommande

Odla maten

ISBN 9789127189393
Utkommer 7 mars 2025
ISBN
9789127189393
Typ
Inbunden
Sidantal
176
Du har nått den maximala köpsumman.
Odla maten Odla maten
Odla maten
E-bok (Epub3)
Kommande

Odla maten

ISBN 9789127189409
Utkommer 7 mars 2025
ISBN
9789127189409
Typ
E-bok (Epub3)
Du har nått den maximala köpsumman.

Att gå ut i sin odling och skörda en morot, tomat eller persika är 100 procent matglädje. När du väl har upptäckt vilken skatt och rikedom det är att odla din egen mat finns en risk att du aldrig kommer vilja köpa grönsaker i en vanlig matbutik igen. Allt smakar godare när du vet var det har vuxit!

Det fina med odling och trädgård är att det egent­ligen inte finns några rätt och fel. Du kan göra på en massa olika sätt och det blir bra ändå. Det värsta som kan hända är att det inte gror och då går det alltid att så en gång till. Med Odla maten vill Hanna Hofman-Bang och Mimmi Staaf ge kunskap om och inspirera till att våga så och odla egna grönsaker, och att du ska se på trädgården som ditt eget skafferi. Du får bland annat lära dig hur du sår och förkultiverar, läsa om kärleken till jorden och din bästa vän kom­posten, hur du tar hand om ditt trädgårdsland och får grönsaker som vill växa sig stora, hur du vattnar klokt, klämmer kållarver och kupar potatis.

I boken får du följa Hanna och Mimmi under en säsong på deras odlingar på Vackebol Gård och Lagnö Gård i Sörmland, där de odlar mat för det egna hus­hållet. Mycket av det de äter under året kommer från de egna trädgårdarna eller naturen runt omkring.

Att gå ut i sin odling och skörda en morot, tomat eller persika är 100 procent matglädje. När du väl har upptäckt vilken skatt och rikedom det är att odla din egen mat finns en risk att du aldrig kommer vilja köpa grönsaker i en vanlig matbutik igen. Allt smakar godare när du vet var det har vuxit!

Det fina med odling och trädgård är att det egent­ligen inte finns några rätt och fel. Du kan göra på en massa olika sätt och det blir bra ändå. Det värsta som kan hända är att det inte gror och då går det alltid att så en gång till. Med Odla maten vill Hanna Hofman-Bang och Mimmi Staaf ge kunskap om och inspirera till att våga så och odla egna grönsaker, och att du ska se på trädgården som ditt eget skafferi. Du får bland annat lära dig hur du sår och förkultiverar, läsa om kärleken till jorden och din bästa vän kom­posten, hur du tar hand om ditt trädgårdsland och får grönsaker som vill växa sig stora, hur du vattnar klokt, klämmer kållarver och kupar potatis.

I boken får du följa Hanna och Mimmi under en säsong på deras odlingar på Vackebol Gård och Lagnö Gård i Sörmland, där de odlar mat för det egna hus­hållet. Mycket av det de äter under året kommer från de egna trädgårdarna eller naturen runt omkring.

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Hanna Hofman-Bang och Mimmi Staaf
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Odla maten
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Odla maten
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Odla maten
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Odla maten

Presskontakt

Mimmi Nilsson
Pressansvarig

Andra intressanta titlar