Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Marmeladeriet

Om konsten att förädla frukt & bär

Med hjälp av Marmeladeriet lär du dig att förädla frukt och bär på ett hållbart sätt. Att sylta och safta är gammal konserveringskunskap som tidigare var en nödvändighet men som är relevant även idag – det är givande på många sätt att försöka leva mer i säsong och att plocka och handla frukt och bär när de är som bäst.

Läs mer...
Marmeladeriet Marmeladeriet
Marmeladeriet
Kommande

Marmeladeriet

ISBN 9789127187993
Utkommer 16 maj 2025
ISBN
9789127187993
Typ
Inbunden
Recensionsdatum
2025-05-16
Sidantal
224
Du har nått den maximala köpsumman.
Marmeladeriet Marmeladeriet
Marmeladeriet
E-bok (Epub3)
Kommande

Marmeladeriet

ISBN 9789127188006
Utkommer 16 maj 2025
ISBN
9789127188006
Typ
E-bok (Epub3)
Sidantal
224
Du har nått den maximala köpsumman.

I köket hemma hos Sanna Fyring Liedgren blir frukt och bär till marmelad, sylt och gelé – utan tillsatser och med bara naturliga ingredienser. Så som man kokade förr.

Med hjälp av Marmeladeriet lär du dig att förädla frukt och bär på ett hållbart sätt. Att sylta och safta är gammal konserveringskunskap som tidigare var en nödvändighet men som är relevant även idag – det är givande på många sätt att försöka leva mer i säsong och att plocka och handla frukt och bär när de är som bäst.

Efter över 20 års kokande delar Sanna med sig av sina bästa recept på marmelad, gelé, sylt, mos, och även drycker som saft, lemonad och frukt- och bärlikör. Och glöm inte bort att du också kan sylta, torka och lägga in frukt och bär. I boken hittar du grundrecepten du inte kan var utan och Sannas egna favoriter som rönnbärsgelé med calvados, rabarbermarmelad med citron och mandel, hemkokt nyponsoppa och lingonpäron. Här finns också recept på bland annat rostbröd och brioche att servera till marmeladerna.

Utöver recepten lär du dig konserveringens grunder, med utgångspunkt från fruktens eget magiska pektin – ämnet som skapar den perfekta konsistensen. Läs också om hur du förlänger hållbarheten på dina burkar. Att konservera är inte svårt, det gäller bara att veta hur. Ju mer du kokar, iakttar och lär dig om olika tekniker, desto roligare blir det!

I köket hemma hos Sanna Fyring Liedgren blir frukt och bär till marmelad, sylt och gelé – utan tillsatser och med bara naturliga ingredienser. Så som man kokade förr.

Med hjälp av Marmeladeriet lär du dig att förädla frukt och bär på ett hållbart sätt. Att sylta och safta är gammal konserveringskunskap som tidigare var en nödvändighet men som är relevant även idag – det är givande på många sätt att försöka leva mer i säsong och att plocka och handla frukt och bär när de är som bäst.

Efter över 20 års kokande delar Sanna med sig av sina bästa recept på marmelad, gelé, sylt, mos, och även drycker som saft, lemonad och frukt- och bärlikör. Och glöm inte bort att du också kan sylta, torka och lägga in frukt och bär. I boken hittar du grundrecepten du inte kan var utan och Sannas egna favoriter som rönnbärsgelé med calvados, rabarbermarmelad med citron och mandel, hemkokt nyponsoppa och lingonpäron. Här finns också recept på bland annat rostbröd och brioche att servera till marmeladerna.

Utöver recepten lär du dig konserveringens grunder, med utgångspunkt från fruktens eget magiska pektin – ämnet som skapar den perfekta konsistensen. Läs också om hur du förlänger hållbarheten på dina burkar. Att konservera är inte svårt, det gäller bara att veta hur. Ju mer du kokar, iakttar och lär dig om olika tekniker, desto roligare blir det!

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Marmeladeriet
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Sanna Fyring Liedgren
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inblagebild Marmeladeriet
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inblagebild Marmeladeriet
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inblagebild Marmeladeriet
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inblagebild Marmeladeriet
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inblagebild Marmeladeriet

Presskontakt

Mimmi Nilsson
Pressansvarig

Andra intressanta titlar