Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Grönsaker -Tillbehör & garnityr

Utifrån sina favoritgrönsaker skapar Tommy spännande goda tillbehör och sidorätter med grönsaken i fokus. De flesta rätter fungerar både som ett av flera tillbehör till exempelvis kött eller fisk men går också att äta som huvudrätt. Vid varje rätt står det tips på hur den kan serveras och till vad den passar bäst.

Läs mer...
Grönsaker -Tillbehör & garnityr Grönsaker -Tillbehör & garnityr
Grönsaker -Tillbehör & garnityr

Grönsaker -Tillbehör & garnityr

ISBN 9789127140097
Utkom 29 september 2014
ISBN
9789127140097
Typ
Inbunden
Sidantal
224
Du har nått den maximala köpsumman.

Om boken

Mästerkocken Tommy Myllymäki går på djupet med sina favoritgrönsaker och visar hur elegant en grönsaksrätt också kan vara.

Allt om Mat

Det är i princip omöjligt att inte bli sugen på att laga och äta mat när man bläddrar igenom Tillbehör och garnityr av Sveriges kanske främste kock just nu: Tommy Myllymäki.

Svenska Dagbladet

Utifrån sina favoritgrönsaker skapar Tommy spännande goda tillbehör och sidorätter med grönsaken i fokus. De flesta rätter fungerar både som ett av flera tillbehör till exempelvis kött eller fisk men går också att äta som huvudrätt. Vid varje rätt står det tips på hur den kan serveras och till vad den passar bäst.

Det är recept på både varm och kall mat. Allt från grillad purjolök med getost och pinjenötter och bakad jordärtskocka med grädde och mandel till gurk- och avokadosallad med fisksås. Maten är enkel men med finess. För den som vill finns det även steg för steg-anvisningar till mer avancerade garnityr som Tommy tävlat med i Bocus d’Or. 

Tillbehör & garnityr ger dig kunskap om hur du får in grönt i matlagningen och en grund i olika tillagningstekniker som helbaka, ånga och rårimma. Boken innehåller över 120 recept.

När du börjar laga hela grönsaker i ugn upptäcker du många nya smaker och nyanser som  du kanske inte tidigare upplevt hos en grönsak. Jag älskar till exempel kombinationen av rostad blomkål –  frasigt yttre, mjukt mellanlager och krispig mitt – med brynt smör, kapris och citron.

Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar. Han medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2011 silver i Bocuse d’Or och 2014 tog han guld i Bocuse d’Or Europe och tävlar i januari 2015 i den internationella upplagan av tävlingen. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Sjön i Jönköping och kreativ ledare för Taverna Brillo i Stockholm. 2013 gav han ut sin första egna kokbok –  Såser.

Fantastiskt vacker! Väldigt konstruktiv som kokbok, den håller.

Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige

Här får du inspiration till hur du får in mer grönt i matlagningen.

Jenny Norberg, Elle Mat & Vin

Metodavsnitt kombinerade med ursnygga bilder gör att man vill provlaga allt. Och jo, i slutet väntar också hela vinnarmenyn från Bocuse d'Or.

Helena Jansson, MatMagasinet

Här är det lustfyllt, vackert, inspirerande - recept och bilder så lockande att det är en njutnung bara att läsa och titta.

Elle Decoration

Recepten är tänkta att fungera som komplement till vilka huvudråvaror det än må vara men rätterna fungerar också i många fall som kompletta måltider.

Vin & Bar-Journalen

Den är ursnyggt formgiven och mycket inspirerande.

Katrineholms-Kuriren

'Grönsaker, tillbehör, garnityr' är full av schysta recept på grönsaksbaserade rätter som inte alls måste kompletteras med kött eller fisk för att kännas fullvärdiga.

Kvälls-Postem

Mästerkocken Tommy Myllymäki går på djupet med sina favoritgrönsaker och visar hur elegant en grönsaksrätt också kan vara.

Allt om Mat

Det är i princip omöjligt att inte bli sugen på att laga och äta mat när man bläddrar igenom Tillbehör och garnityr av Sveriges kanske främste kock just nu: Tommy Myllymäki.

Svenska Dagbladet

Utifrån sina favoritgrönsaker skapar Tommy spännande goda tillbehör och sidorätter med grönsaken i fokus. De flesta rätter fungerar både som ett av flera tillbehör till exempelvis kött eller fisk men går också att äta som huvudrätt. Vid varje rätt står det tips på hur den kan serveras och till vad den passar bäst.

Det är recept på både varm och kall mat. Allt från grillad purjolök med getost och pinjenötter och bakad jordärtskocka med grädde och mandel till gurk- och avokadosallad med fisksås. Maten är enkel men med finess. För den som vill finns det även steg för steg-anvisningar till mer avancerade garnityr som Tommy tävlat med i Bocus d’Or. 

Tillbehör & garnityr ger dig kunskap om hur du får in grönt i matlagningen och en grund i olika tillagningstekniker som helbaka, ånga och rårimma. Boken innehåller över 120 recept.

När du börjar laga hela grönsaker i ugn upptäcker du många nya smaker och nyanser som  du kanske inte tidigare upplevt hos en grönsak. Jag älskar till exempel kombinationen av rostad blomkål –  frasigt yttre, mjukt mellanlager och krispig mitt – med brynt smör, kapris och citron.

Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar. Han medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2011 silver i Bocuse d’Or och 2014 tog han guld i Bocuse d’Or Europe och tävlar i januari 2015 i den internationella upplagan av tävlingen. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Sjön i Jönköping och kreativ ledare för Taverna Brillo i Stockholm. 2013 gav han ut sin första egna kokbok –  Såser.

Fantastiskt vacker! Väldigt konstruktiv som kokbok, den håller.

Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige

Här får du inspiration till hur du får in mer grönt i matlagningen.

Jenny Norberg, Elle Mat & Vin

Metodavsnitt kombinerade med ursnygga bilder gör att man vill provlaga allt. Och jo, i slutet väntar också hela vinnarmenyn från Bocuse d'Or.

Helena Jansson, MatMagasinet

Här är det lustfyllt, vackert, inspirerande - recept och bilder så lockande att det är en njutnung bara att läsa och titta.

Elle Decoration

Recepten är tänkta att fungera som komplement till vilka huvudråvaror det än må vara men rätterna fungerar också i många fall som kompletta måltider.

Vin & Bar-Journalen

Den är ursnyggt formgiven och mycket inspirerande.

Katrineholms-Kuriren

'Grönsaker, tillbehör, garnityr' är full av schysta recept på grönsaksbaserade rätter som inte alls måste kompletteras med kött eller fisk för att kännas fullvärdiga.

Kvälls-Postem

Andra intressanta titlar