Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Berlin för foodisar

Författaren och frilansjournalisten Sara Berg har under många år rest till Berlin. Staden har förvandlats och genom förvandlingen har en matkultur väl värd ett besök, vuxit fram. Om detta berättar Sara Berg i sin nya bok Berlin för foodisar.

Läs mer...
Berlin för foodisar Berlin för foodisar
Berlin för foodisar

Berlin för foodisar

ISBN 9789127160378
Utkom 18 mars 2019
ISBN
9789127160378
Typ
Häftad
Sidantal
173
Du har nått den maximala köpsumman.
Berlin för foodisar Epub3 Berlin för foodisar Epub3
Berlin för foodisar Epub3
E-bok (Epub3)

Berlin för foodisar Epub3

ISBN 9789127160385
Utkom 18 mars 2019
ISBN
9789127160385
Typ
E-bok (Epub3)
Sidantal
173
Du har nått den maximala köpsumman.

Om boken

När jag började resa till Berlin på allvar hade staden precis inlett sin förvandling från skitig klubbstad till seriös krogstad. Ungefär som Malmö några år tidigare. Skillnaden är bara att i Berlin har klubbkulturen inte upphört utan fortsatt att leva på obskyra tider parallellt med naturvinskrogar, ambitiösa kaffebarer och ett imponerande utbud av asiatiska restauranger från olika länder.
Ett bra exempel är den moderna thaikrogen Khwan, som ligger inslängd bland de fallfärdiga, graffititäckta nattklubbsbyggnaderna i Friedrichshain. Här serveras starka cocktails, parfymerade örter och råvaror som rökts ett halvt dygn. Och här tar man enbart kontanter, vilket också är symtomatiskt för Berlin, där man skyr allting som ens påminner om registrering eller övervakning.

Annat som är kul är nytyska Tisk, som drivs av två kockar uppväxta på varsin sida av Berlinmuren. I Neukölln ligger naturvinsbarerna tätt, i väst trängs de kinesiska krogarna. Det finns flera kafferosterier
med en förkärlek för ljusrostade bönor och det är enkelt att hitta ett avancerat frukostutbud, som på många ställen serveras hela dagen.
Och för varje estetiskt inredd hipsterkrog finns det även ett livligt dönerhak, en kitschig vietnamesisk restaurang och en currywurst samt en och annan stökig pastakrog där italienarna handrullar pastan på beställning. Ofta med techno i bakgrunden, oavsett kök.

I Berlin för foodisar hittar du allt detta samt stadens godaste glass, en pytteliten koreansk krog med väggarna täckta av bibelcitat och dessutom en hel del snygg DDR-arkitektur och ganska mycket bra konst.

Sara Berg är frilansjournalist och barista. Hon skriver om mat och kultur för bland andra Sydsvenskan, Expressen, White Paper och Restaurangvärlden. Hon har nyligen gett ut Pasta på italienska – en handbok i konsten att laga och äta pasta som italienarna gör det.

När jag började resa till Berlin på allvar hade staden precis inlett sin förvandling från skitig klubbstad till seriös krogstad. Ungefär som Malmö några år tidigare. Skillnaden är bara att i Berlin har klubbkulturen inte upphört utan fortsatt att leva på obskyra tider parallellt med naturvinskrogar, ambitiösa kaffebarer och ett imponerande utbud av asiatiska restauranger från olika länder.
Ett bra exempel är den moderna thaikrogen Khwan, som ligger inslängd bland de fallfärdiga, graffititäckta nattklubbsbyggnaderna i Friedrichshain. Här serveras starka cocktails, parfymerade örter och råvaror som rökts ett halvt dygn. Och här tar man enbart kontanter, vilket också är symtomatiskt för Berlin, där man skyr allting som ens påminner om registrering eller övervakning.

Annat som är kul är nytyska Tisk, som drivs av två kockar uppväxta på varsin sida av Berlinmuren. I Neukölln ligger naturvinsbarerna tätt, i väst trängs de kinesiska krogarna. Det finns flera kafferosterier
med en förkärlek för ljusrostade bönor och det är enkelt att hitta ett avancerat frukostutbud, som på många ställen serveras hela dagen.
Och för varje estetiskt inredd hipsterkrog finns det även ett livligt dönerhak, en kitschig vietnamesisk restaurang och en currywurst samt en och annan stökig pastakrog där italienarna handrullar pastan på beställning. Ofta med techno i bakgrunden, oavsett kök.

I Berlin för foodisar hittar du allt detta samt stadens godaste glass, en pytteliten koreansk krog med väggarna täckta av bibelcitat och dessutom en hel del snygg DDR-arkitektur och ganska mycket bra konst.

Sara Berg är frilansjournalist och barista. Hon skriver om mat och kultur för bland andra Sydsvenskan, Expressen, White Paper och Restaurangvärlden. Hon har nyligen gett ut Pasta på italienska – en handbok i konsten att laga och äta pasta som italienarna gör det.

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Berlin för foodisar av Sara Berg jpg
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Berlin för foodisar av Sara Berg
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Ladda ner Hämtningen har börjat ...

Andra intressanta titlar