Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Torkade & konserverade ärtor, bönor & linser

Ärtor, bönor & linser – kort sagt världens bästa mat. Det är ju så. Baljväxter är goda. Mångsidiga. Näringstäta. Bra för klimatet och bra för jorden där de växer. I köket är de lätta att lyckas med – och de är billiga.

Läs mer...
Torkade & konserverade ärtor, bönor & linser Torkade & konserverade ärtor, bönor & linser
Torkade & konserverade ärtor, bönor & linser

Torkade & konserverade ärtor, bönor & linser

ISBN 9789127184053
Utkom 4 januari 2024
ISBN
9789127184053
Typ
Inbunden
Recensionsdatum
2024-01-04
Sidantal
144
Du har nått den maximala köpsumman.
Torkade & konserverade ärtor, bönor & linser Torkade & konserverade ärtor, bönor & linser
Torkade & konserverade ärtor, bönor & linser
E-bok (Epub3)

Torkade & konserverade ärtor, bönor & linser

ISBN 9789127186651
Utkom 4 januari 2024
ISBN
9789127186651
Typ
E-bok (Epub3)
Sidantal
144
Du har nått den maximala köpsumman.

fantastisk bok

VEGO

'Ärtor, bönor & linser' ger oss både goda insikter och härliga recept som dessutom smakar betydligt mer än vad de kostar.

Svenska Dagbladet


I den här boken står svenskodlade ärtor, bönor och linser i centrum. En mix av nya och nygamla grödor som lägger grunden för ett 50-tal smakrika soppor, krämiga röror, härliga grytor och kontrastrika sallader. Mycket går snabbt att laga, allt är lätt att lyckas med. Och allt gör gott – på tallriken, i kroppen och för den jord där råvaran en gång vuxit.

För det är ju så med baljväxter. De är bra, nästan för bra. Så goda. Så mångsidiga. Lätta att lyckas med. Billiga! Och näringstäta – rika på protein, järn, zink och långsamma kolhydrater. De sänker blodsockret och höjer mättnadskänslan. Vill du äta klimatsmart går det knappast att göra ett bättre val. Baljväxter gör också gott där de växer genom att binda kväve ur luften och omvandla det till näring som jorden kan dra nytta av.

I många hundra år var ärtor en livsavgörande del av den svenska kosten. De senaste tio åren har odlingen av flera viktiga kultursorter, som gråärtor, fått ny kraft. På Gotland har linsodlingen väckts till liv på nytt. Flera intressanta och för Sverige nya sorter har också tillkommit, från svarta bönor till matlupin och kikärtor. Det är bra för den odlade mångfalden och det är bra för den kulinariska mångfalden, den som gynnar oss som vill äta gott, näringsrikt och någorlunda närodlat.

...................................

... fullt med näring, klimatsmart, plånboksvänligt och, inte minst, massor av spännande smaker.

Nya Rum

Recepten är många och mångsidiga och gör att boken i sin helhet är inspirerande.

BTJ

Fylld med härligt varma och mättande rätter med ärtor, bönor och linser som bas.

Hälsa

matinspiratören Jenny Damberg har satt samman många härliga recept för alla tillfällen.

Land

Mycket kunskap och bästa recepten för att ta tillvara på billiga, mångsidiga, näringstäta och klimatsmarta baljväxter får du i Jenny Dambergs nya bok Torkade & konserverade ärtor, bönor & baljväxter

Allers Trädgård

fantastisk bok

VEGO

'Ärtor, bönor & linser' ger oss både goda insikter och härliga recept som dessutom smakar betydligt mer än vad de kostar.

Svenska Dagbladet


I den här boken står svenskodlade ärtor, bönor och linser i centrum. En mix av nya och nygamla grödor som lägger grunden för ett 50-tal smakrika soppor, krämiga röror, härliga grytor och kontrastrika sallader. Mycket går snabbt att laga, allt är lätt att lyckas med. Och allt gör gott – på tallriken, i kroppen och för den jord där råvaran en gång vuxit.

För det är ju så med baljväxter. De är bra, nästan för bra. Så goda. Så mångsidiga. Lätta att lyckas med. Billiga! Och näringstäta – rika på protein, järn, zink och långsamma kolhydrater. De sänker blodsockret och höjer mättnadskänslan. Vill du äta klimatsmart går det knappast att göra ett bättre val. Baljväxter gör också gott där de växer genom att binda kväve ur luften och omvandla det till näring som jorden kan dra nytta av.

I många hundra år var ärtor en livsavgörande del av den svenska kosten. De senaste tio åren har odlingen av flera viktiga kultursorter, som gråärtor, fått ny kraft. På Gotland har linsodlingen väckts till liv på nytt. Flera intressanta och för Sverige nya sorter har också tillkommit, från svarta bönor till matlupin och kikärtor. Det är bra för den odlade mångfalden och det är bra för den kulinariska mångfalden, den som gynnar oss som vill äta gott, näringsrikt och någorlunda närodlat.

...................................

... fullt med näring, klimatsmart, plånboksvänligt och, inte minst, massor av spännande smaker.

Nya Rum

Recepten är många och mångsidiga och gör att boken i sin helhet är inspirerande.

BTJ

Fylld med härligt varma och mättande rätter med ärtor, bönor och linser som bas.

Hälsa

matinspiratören Jenny Damberg har satt samman många härliga recept för alla tillfällen.

Land

Mycket kunskap och bästa recepten för att ta tillvara på billiga, mångsidiga, näringstäta och klimatsmarta baljväxter får du i Jenny Dambergs nya bok Torkade & konserverade ärtor, bönor & baljväxter

Allers Trädgård

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Torkade & konserverade ärtor, bönor & linser av Jenny Damberg
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Jenny Damberg (c) Lennart Weibull
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Torkade & konserverade ärtor, bönor & linser
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Torkade & konserverade ärtor, bönor & linser
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Torkade & konserverade ärtor, bönor & linser
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Torkade & konserverade ärtor, bönor & linser
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Torkade & konserverade ärtor, bönor & linser
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Torkade & konserverade ärtor, bönor & linser
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Torkade & konserverade ärtor, bönor & linser
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Torkade & konserverade ärtor, bönor & linser
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Torkade & konserverade ärtor, bönor & linser

Presskontakt

Mimmi Nilsson
Pressansvarig

Andra intressanta titlar