Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Asado

Argentinsk grillning

I Argentina är asado inte bara en form av grillning. Det är en nationalrätt, en ritual och en livsstil. Och kanske framför allt ett tillfälle att samlas med familj och vänner och umgås en hel dag runt elden.

Läs mer...
Asado Asado
Asado

Asado

ISBN 9789127178724
Utkom 13 juni 2022
ISBN
9789127178724
Typ
Inbunden
Recensionsdatum
2022-06-14
Sidantal
184
Du har nått den maximala köpsumman.
Asado Asado
Asado
E-bok (Epub3)

Asado

ISBN 9789127178748
Utkom 14 juni 2022
ISBN
9789127178748
Typ
E-bok (Epub3)
Sidantal
184
Du har nått den maximala köpsumman.

”Årets grillbibel”
Svenska Dagbladet

”Sommarens grillbok”
Filter

I Argentina är asado inte bara en form av grillning. Det är en nationalrätt, en ritual och en livsstil. Och kanske framför allt ett tillfälle att samlas med familj och vänner och umgås en hel dag runt elden.

Asado går att göra med nästan vilken utrustning som helst, från två stenar och ett galler i en park till en regelrätt höj- och sänkbar sydamerikansk grill, en parilla, på ens bakgård. Eftersom du bränner ner ved till glödande kol, följer måltiden alltid den öppna eldens rytm. Medan elden tänds dämpas det värsta suget med una picada, lite plockmat. Det kan vara ost och charkisar, escabeche, inlagda grönsaker och ett par empanadas.

När brasan är igång börjar du tillaga det som går allra snabbast och behöver högst värme: chorizo, blodkorv, kalvbräss och grönsaker. När flammorna lagt sig och glöden är som hetast är det dags för berömda köttbitar som tira de asado, revben, eller vacío, flankstek, medan den falnande glöden passar bäst för råvaror som behöver tillagas lite längre och på låg värme. Som kyckling eller helgrillat lamm.

Det grillade äts med chimichurri, sallad, bröd och olika smårätter, som även de är tillagade över den öppna elden. Man dricker öl och rödvin och slutar inte förrän den sista glöden slocknat.

"Underbar bok"
Allers

”Ett måste för varje grillmästare med självaktning. I den får du lära dig precis allt du behöver för att få köttet att smälta i munnen.”
Aftonbladet

”Årets grillbibel”
Svenska Dagbladet

”Sommarens grillbok”
Filter

I Argentina är asado inte bara en form av grillning. Det är en nationalrätt, en ritual och en livsstil. Och kanske framför allt ett tillfälle att samlas med familj och vänner och umgås en hel dag runt elden.

Asado går att göra med nästan vilken utrustning som helst, från två stenar och ett galler i en park till en regelrätt höj- och sänkbar sydamerikansk grill, en parilla, på ens bakgård. Eftersom du bränner ner ved till glödande kol, följer måltiden alltid den öppna eldens rytm. Medan elden tänds dämpas det värsta suget med una picada, lite plockmat. Det kan vara ost och charkisar, escabeche, inlagda grönsaker och ett par empanadas.

När brasan är igång börjar du tillaga det som går allra snabbast och behöver högst värme: chorizo, blodkorv, kalvbräss och grönsaker. När flammorna lagt sig och glöden är som hetast är det dags för berömda köttbitar som tira de asado, revben, eller vacío, flankstek, medan den falnande glöden passar bäst för råvaror som behöver tillagas lite längre och på låg värme. Som kyckling eller helgrillat lamm.

Det grillade äts med chimichurri, sallad, bröd och olika smårätter, som även de är tillagade över den öppna elden. Man dricker öl och rödvin och slutar inte förrän den sista glöden slocknat.

"Underbar bok"
Allers

”Ett måste för varje grillmästare med självaktning. I den får du lära dig precis allt du behöver för att få köttet att smälta i munnen.”
Aftonbladet

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Florencia Abella, foto: Emma Johansson
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Asado av Florencia Abella, foto: Emma Johansson
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Asado av Florencia Abella, foto: Emma Johansson
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Asado av Florencia Abella, foto: Emma Johansson
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Asado av Florencia Abella, foto: Emma Johansson
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild, Asado av Florencia Abella, foto: Emma Johansson
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Asado av Florencia Abella, foto: Emma Johansson
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Asado av Florencia Abella, jpg
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Asado av Florencia Abella, TIF

Presskontakt

Mimmi Nilsson
Pressansvarig

Andra intressanta titlar