Han är så bra på att ta egentid
Han är så bra på att ta egentid blottlägger de strukturer som leder till ojämställdhet i relationer, i familjen och på arbetet. Det handlar om vem som får styra över tiden eller störas, om känslomässigt arbete, tolkningsföreträde, ansvar i vardagen och om ohörda röster i arbetslivet.
Maria Farm
Verklighetsglappet
Orealistiska föreställningar på oss själva och på hur livet ska vara kan bli en fälla. Det kan i sin tur leda till stress, oro och tära på självkänslan. Verklighetsglappet handlar om att se livet som det är – inte som man tycker att det borde vara och inte heller som en arena av hinder som man aldrig kan ta sig över.
Återhämtningsguiden
Stresshantering har tidigare mest handlat om att minska faktorer som leder till stress. Men många forskare är idag överens om att det inte är stressen i sig som orsakar ohälsa – utan brist på återhämtning. Här får du många infallsvinklar på återhämtning och ett program som vägleder till bättre återhämtning.
Niclas Almén
Krisstress
Vad kan vi göra för att orka hålla ut om en kris, så som en pandemi, blir långvarig? Vad behöver vi veta om stress? Giorgio Grossi och Kerstin Jeding är ledande aktörer inom stresshantering i Sverige och förmedlar i boken Krisstress livsviktig kunskap om varför vi blir sjuka av stress och ger strategier för hur man ska orka i en svår tid.
Fokus på jobbet
Fokus på jobbet visar hur man konkret kan göra för att bli mer närvarande i sitt arbete – och i övriga delar av sitt liv. Metoden har sin grund i forskning och praktisk tillämpning på olika arbetsplatser.
Att sätta gränser för sig själv och andra
Känner du att du måste vara andra till lags? Eller har du svårt att hejda din egen ambitionsnivå? Kanske sätter du alltid andra i första rummet på bekostnad av dig själv? Att inte kunna sätta gränser ställer till det för oss, och är ofta grunden till att vi blir stressade eller mår dåligt. Här får du veta varför det kan vara svårt att sätta gränser och hur du blir bättre på det.