Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Albin Edberg

Albin Edberg är kock och har jobbat med mat större delen av sitt liv. Han växte upp i ett generationsboende utanför Jönköping. En trappa ner bodde Albins mormor – hans första stora inspirationskälla när det gäller matlagning. Han hoppade av skolan för att tillsammans med Tommy Myllymäki tävla i Bocuse d’Or 2014–2015 där de vann den europeiska uttagningen och kom trea i världsmästerskapet. Han har tidigare jobbat på 3-stjärniga Per Se i New York och i Stockholm på bland annat Djuret och Tak. 2022 blev han tvåa i Kockarnas kamp. Numera driver han eget företag som bland annat sysslar med olika events, middagar, catering och konsultuppdrag. Sen 2025 är Albin team manager för Juniorkocklandslaget.

Följ Albin Edberg

Svensk comfort food

”Det här är en bok som vänder sig till dig. Ja, precis, till dig. Du som läser det här. Jag vill att min första bok ska vara för alla. ... Spannet i boken sträcker sig från korv stroganoff och kycklingcurry till helbakad piggvar och en perfekt frasigt stekt schnitzel. Recepten är gjorda av mig."

Läs mer