Stäng

Glömt lösenord?

Skicka

Årskurs 7-9

Så kompletterar vi våra läromedel i matematik och teknik för åk 7-9 med programmering:

     

Vektor 7-9

Vad kommer avseende programmering? Vi utgår från programmeringsspråket Python och kommer att komplettera Vektor med elevmaterial och lärarstöd i nedladdningsbar form, med koppling till bokens kapitel. Eleverna arbetar med uppgifterna i en valfri programmeringsmiljö. (gratis). Vi kommer också att erbjuda en digital produkt där eleverna gör matematikuppgifter i en integrerad programmeringsmiljö, med koppling till matematikens delområden. (licens/elev) Materialet kommer att läggas till via Mina sidor/Extramaterial som nedladdningsbara pdf:er (gratis) samt via Mina sidor/Egen produkt (licens/elev).

Hur möter läromedlet Skolverkets krav för undervisning i programmering? Materialen ovan tar upp det centrala innehållet från kursplanen: Algebra - Hur algoritmer kan skapas och användas vid programmering. Programmering i olika programmeringsmiljöer; Problemlösning - Hur algoritmer kan skapas, testas och förbättras vid programmering för matematisk problemlösning.

Läs mer om Vektor här!

  Vektor 7-9

NOKflex matematik 7-9

Vad kommer avseende programmering?  I NOKflex kommer det från och med höstterminen 2018 att ingå en programmeringsmodul kopplad till matematikens olika delområden, NOKflex Code. Modulen är en webbaserad programmeringsmiljö som kan användas oavsett förkunskaper och utgår från programmeringsspråket Python. NOKflex Code ingår i NOKflex Matematik men går även att köpas fristående.

Hur kommer läromedlet möta Skolverkets krav för undervisning i programmering? Modulen ovan tar upp det centrala innehållet från kursplanen/ämnesplanen.

Läs mer om NOKflex här!
Läs mer om NOKflex Code här!

  NOKflex Matematik 7-9

PULS Teknik 7-9

Vad kommer avseende programmering? Vi rekommenderar att komplettera läromedlet med boken ”Programmera i teknik” som innehåller programmeringsprojekt och lärarstöd. Den är anpassad till de nya skrivelserna i det centrala innehållet i kursplanen.

  • Tekniska lösningar - Tekniska lösningar som utnyttjar elektronik och hur de kan programmeras.
  • Arbetssätt för utveckling av tekniska lösningar - Egna konstruktioner där man tillämpar styrning och reglering, bland annat med hjälp av programmering.

Hur kommer läromedlet möta Skolverkets krav för undervisning i programmering? Se föregående svar.

Läs mer om PULS Teknik här!

  PULS Teknik 7-9

 


 

Tillbaka till Programmering 2018

Tipsa/dela: