Stäng

Glömt lösenord?

Skicka

Årskurs 4-6

Så kompletterar vi våra läromedel i matematik för åk 4-6 med programmering:

     

Pixel matematik

Vad finns avseende programmering? Programmering ingår i den reviderade upplagan av Pixel. Från årkurs 5 finns programmering som en del av läromedlet. I böckerna för 5B och 6A finns kapitel som tar upp ämnesinnehållet.

Hur kommer läromedlet möta Skolverkets krav för undervisning i programmering? Pixel tar upp det centrala innehållet från kursplanen. Det finns uppgifter där eleverna får använda och skapa algoritmer för programmering. De får jämföra visuella programmeringsmiljöer.

Läs mer om Pixel här!

  Pixel 4-6

Eldorado

Vad kommer avseende programmering? Eldorado kompletteras med elevuppgifter och lärarstöd relaterat till programmering. Detta material kommer att läggas till som en bilaga på Mina sidor till att börja med, och vi lägger in uppgifter och text i handledningarna vid framtida tilltryck.

Hur kommer läromedlet möta Skolverkets krav för undervisning i programmering? Det kommer att finnas uppgifter som tar upp det centrala innehållet från kursplanen. Uppgifter där eleverna får skapa och använda algoritmer vid programmering samt uppgifter för att förstå programmering i visuella programmeringsmiljöer.

Läs mer om Eldorado här!

  Eldorado 4-6

 


 

Tillbaka till Programmering 2018

Tipsa/dela: